Validoo Item

Bastjänst för att dela validerad artikelinformation i alla säljkanaler

Skaffa ValidooEller logga in och beställ här om du redan har ett konto
Validoo Item Autovalidering
Automatisk validering av din artikel- och logistikinformation.
Validoo MediaStore delning
Delning till alla dina säljkanaler i ett och samma flöde.
Validoo Item GS1 standard
Följer branschgemensamma GS1:s standard för artikelinformation.

Om Validoo Item

Validoo Item är vår stora bastjänst som hjälper dig lagra, dela och autovalidera hundratals termer i dina produkters artikel- och logistikinformation. Validoo Item ingår i alla Validoos tjänstepaket och följer GS1:s globala standard.

arrow_forwardSkaffa Validoo

Så funkar det

Högre kvalitet på din produkt

Inom svensk detalj- och dagligvaruhandel bestäms kvaliteten på din produkt till stor del av kvaliteten på dess data. Det är här Validoo kommer in i bilden.

Validoo hjälper dig kvalitetssäkra, hantera och dela din digitala artikelinformation och dina bilder både i butiker och online.

Validoo Item hjälper dig få full koll på att artikelinformationen du fyller i och skickar, till de företag som säljer din produkt, följer globala och svenska regler för produktdatakvalitet. De här reglerna uppdateras två till tre gånger per år.

Anpassat för dina mottagare

Validoo Item kontrollerar även att artikelinformationen följer särskilda valideringsregler om dina mottagare har valt att aktivera sådana regler. Mottagarspecifika regler kan till exempel vara gränsvärden för maximal pallhöjd eller maxvikt för en produkt.

Autovaliderat till rätt ställe

Validoo Item lagrar den senaste versionen av inskickad artikelinformation, och vidarebefordrar artikelinformationen efter godkänd validering, till de retailers, e-handlare och andra mottagare som har tecknat en prenumeration. Om du skulle behöva göra justeringar i din artikelinformation så visas det i din valideringsrapport.

Men hur blir det med bilder?

När det gäller kvalitetssäkring av bilder kan du kika på Validoo MediaStore. Eller läs om hela erbjudandet från vår fotostudio och vår guide om hur du lyckas med produktbilder.

Vem använder Validoo Item?

Validoo används av i princip hela den svenska dagligvarubranschen samt apotek och Foodservice. Ungefär 2 000 företag, leverantörer, retailers, e-handlare och andra i branschen som behöver autovaliderad artikelinformation om produkter, använder tjänsten Validoo Item. Här ser du en komplett kundlista.

Här visas artikelinformationen

Artikelinformationen från Validoo Item publiceras på en mängd platser och ytor längs hela dagligvaruflödet. Några exempel på det ser du här.

Validoo Item, pris
På etiketter i butik.
Validoo Item, scanning
Vid scanning.
Validoo Item, Manuell Disk
Priser vid lösvikt.
Validoo Item, E-com
Online och e-handel.
Validoo Item, förpackning
På förpackningar.
Validoo Item, Beställning
Vid beställningar.

Kom igång med Validoo Item

Detta behöver du

  • Ett Validoo-konto.
  • GLN (Global Location Number) hos GS1 Sweden.
  • GTIN (Global Trade Item Number) på dina produkter.
  • Ett GS1-verifierat system för att fylla i artikelinformation.

Mer om tjänsten

Fler detaljer om hur tjänsten fungerar och hur du kommer igång hittar du här:

arrow_forwardTjänstebeskrivning

Prislista

Fast pris per år från 800 SEK
Årsomsättning Årlig serviceavgift
0–3 MSEK 800 SEK
3–10 MSEK 1 900 SEK
10–25 MSEK 3 800 SEK
25–100 MSEK 5 600 SEK
100–500 MSEK 11 500 SEK
500–1 000 MSEK 17 400 SEK
1–5 MDSEK 23 000 SEK
5–10 MDSEK 28 500 SEK
10 MDSEK 39 000 SEK

Om priserna

Årlig serviceavgift

För Validoo Item debiteras en årlig serviceavgift. Avgiften tas ut i förskott och styrs av företagets årsomsättning.

Tidpunkten för avtalstecknandet, det vill säga antalet återstående månader på året, bestämmer den första årliga serviceavgiften. Vid avtalstecknande i exempelvis juli månad blir den första årliga serviceavgiften halverad, vilket anges med rabatt i procent på fakturan.

Avtalstid

Gäller tills vidare. Avtal kan när som helst sägas upp och slutar gälla vid utgånget kalenderår.

Om du är ansluten till en annan GS1-organisation än GS1 Sweden

Din årliga serviceavgift för Validoo Item är 5 600 SEK.


Så här går det till

Att skicka produktinformation via Validoo Item:

1) Skapa information enligt GS1:s standard

Fyll i informationen i det system som ditt företag har valt. Det finns flera systemleverantörer att välja bland som erbjuder verifierade system enligt GS1:s standard.

2) Testa informationen

Testa gärna att du har fyllt i rätt information, enligt GS1:s standard för artikelinformation, genom att publicera den till Validoo Items testköpare. Validoo Item validerar informationen och skickar tillbaka en valideringsrapport som visar om den är rätt.

3) Be dina mottagare att skapa prenumerationer

Ett företag som ska ta emot produktinformation måste aktivt skapa prenumerationer i Validoo Item. Prenumerationen görs antingen för en leverantörs hela sortiment eller delar av en leverantörs sortiment.

Kontakta därför dina mottagare när ditt avtal med Validoo Item är klart. Om mottagaren inte har skapat prenumerationer kommer Validoo Item inte att skicka vidare informationen även om du har skickat information till just den mottagaren.

4) Skicka informationen till dina mottagare

Validoo Item kontrollerar informationen enligt GS1:s standard för artikelinformation och skickar tillbaka en valideringsrapport som visar om den är rätt.

Om informationen är rätt skickar Validoo Item informationen vidare till valda mottagare. Om informationen har brister måste den korrigeras och skickas igen. Endast godkänd produktinformation skickas till mottagarna.