Support: Validoo DataEntry

Leverantörer som ska sända artikelinformation till sina mottagare behöver fylla i informationen på rätt sätt.

Informationen från leverantörerna hjälper butiker och grossister att följa livsmedelslagstiftning, hyllplanera, förvara produkterna på rätt sätt, få rätt information på hyllkantsetiketter och kvitton etc.

För att hjälpa leverantörer att fylla i artikelinformation, har GS1 Sweden tagit fram en handledning som du kan ta hjälp av.

question_answerHämta handledningen

För att hjälpa leverantörer att fylla i artikelinformation, har GS1 Sweden tagit fram en handledning.

question_answerHämta handledningen

Tjänstebeskrivningen beskriver vilka regelverk och standarder som Validoo DataEntry baseras på, vad som krävs för att bli kund till tjänsten samt hur systemet används.

arrow_forwardVisa tjänstebeskrivning

Avtal för Validoo DataEntry

file_downloadHämta pdf

Alla system som kommunicerar med Validoo måste använda sig av ett säkert kommunikationsprotokoll.

Protokollet ska ha stöd för kryptering och signering för att säkerställa att ingen information går förlorad och att det i alla transaktioner finns en tydlig spårbarhet. Vi har valt kommunikationsprotokollen AS2 som godkänt protokoll. AS2 är ett http-baserat protokoll.

Alla system som vi har verifierat har AS2-kommunikation till och från Validoo. Om du ska ansluta ditt företag till Validoo med ett AS2-protokoll så behöver du kontakta oss för att få hjälp med anslutningen.

arrow_forwardKundservice

Byta system

Det går utmärkt att byta från det system du använder idag till ett annat system. Kontakta den verifierade systemleverantör som finns listad på sidan välja system.

Tänk på det här:

  • Artikelinformation som du publicerat från ditt nuvarande system finns redan i Validoo.
  • Tänk på att se till att du har publicerat allt i ditt nuvarande system så att du inte har öppna utkast som du jobbar med lokalt.
  • Se till att du rensar bort eventuell inaktuell artikelinformation (exempelvis produkter som har utgått) genom att markera att de har utgått, och publicera om dem.
  • Kontakta GS1 Sweden’s kundtjänst på kundservice@gs1.se och meddela vilket system du vill byta till så hjälper de dig med att registrera rätt system i Validoos datapool.

Uppsägningsblankett för samtliga Validoos tjänster

file_downloadHämta blankett