Kvalitetssäkring

Vad är kvalitetssäkring?

Produkt- och bildinformation visas på en mängd platser längs produktens resa i handelsflödet. Produkter har massor att berätta om sig själva.

Produktdatakvalitet , streckkodskvalitet och bildkvalitet är nödvändigt för att hålla en hög och jämn nivå på din och branschens produktdata. Det tjänar både återförsäljare och konsument på.

Tjänster för kvalitetssäkring

Som tur är finns det tjänster som hjälper dig med allt det här. Du som har avtalet Validoo Supplier kan när som helst sätta igång med att kvalitetssäkra din artikelinformation, streckkoder och dina bilder.

Kvalitetssäkring av artikelinformation och streckkoder

Kvalitetssäkring av artikelinformation är den manuella kontrollen av din digitala artikelinformation jämfört mot fysiska eller digitala varuprov. En specialist hjälper till att kontrollera din produktdatakvalitet inför säljstart.

Till exempel kontrolleras att:

  • mått,
  • märkning, (t ex KRAV, FSC)
  • förpackningstyp,
  • förvaringstemperatur,
  • ingrediensförteckning och näringsvärden

… är korrekta och stämmer överens med information på förpackningen. Totalt rör det sig om runt 50 olika termer som ska följa GS1-standard för artikelinformation.

Kvalitetssäkring av streckkoder är en manuell kontroll att din streckkod på förpackningen är läsbar och följer GS1-standard för streckkoder. Ett 20-tal parametrar kontrolleras av våra specialister med hjälp av avancerad scanning-utrustning.

Kontrollerna visar om din produktdatakvalitet och streckkoden håller måttet. Om inte hjälper vi dig med en tydlig lista över åtgärder.

Som inloggad i Validoo kan du beställa kvalitetssäkring och sen se resultaten.

arrow_forwardSå här går det till


Kvalitetssäkring av produktbilder

Kvalitetssäkring av produktbilder för marknad och planogram är den manuella kontrollen av din bild som ger dina återförsäljare en verifiering av att bilderna håller tillräckligt hög nivå. En specialist hjälper till att kontrollera din bildkvalitet inför säljstart.

Kvalitetssäkring beställs per automatik för bilder som laddas upp via anslutningar.

Till exempel kontrolleras att:

  • bildkvalitet
  • metadata
  • bildobjektets matchning med artikelinformation

… stämmer överens med branschreglerna för bildkvalitet. Totalt rör det sig om 30 olika regler som ska följa global GS1-standard för produktbilder.

När bilden är godkänd laddas den upp i gränssnittet för publicering och blir tillgänglig för återförsäljare och andra mottagare i Validoo.

Produktbilden du ska kvalitetssäkra kan produceras i Validoos fotostudio eller med hjälp av annan fotograf.

arrow_forwardSå här fungerar det

Pris

Kvalitetssäkring Artikelinformation och streckkoder

Kvalitetssäkring av artikelinformation och streckkoder beställer du som inloggad i Validoo. Välj mellan Ordinarie Kvalitetssäkring med resultat inom 1-5 dagar eller Express där du får ditt resultat inom 24 timmar mot en extra avgift.

Typ av kvalitetssäkring Avgift per kvalitetssäkring Tilläggsavgift Express
Produktinformation och mått 550 SEK/GTIN 325 SEK
Streckkod 200 SEK/utförd kontroll 325 SEK

Kvalitetssäkring Bild

Kvalitetssäkring av bilder för marknad och planogram beställer du via system-till-system-integration eller som inloggad i Validoo. Kvalitetssäkring av bilder tar 1–5 arbetsdagar från att bild kopplats till order.

Om din uppladdade bild inte klarar av kvalitetssäkringskraven, men går att redigeras (t.ex. färg, ljus och kontrast samt damm och repor), kommer Validoos fotostudio att redigera bilden åt dig och lägga på en extraavgift på 200 kronor.

Om bilden har fotograferingstekniska brister, behöver den omfotograferas.

Typ av kvalitetssäkring Avgift per bild
Ordinarie kontroll
Kvalitetssäkring Bild 125 SEK
Kontroll och korrigering
Kvalitetssäkring Bild PLUS 325 SEK

Ledtider

På grund av utbrottet av Corona kan ledtiderna påverkas. Läs här för uppdaterade ledtider.

  • Kvalitetssäkring av artikelinformation och streckkoder tar 1–5 arbetsdagar från att Validoo tagit emot bokning, artikelinformation och varuprov.
  • Kvalitetssäkring av bild tar 1–5 arbetsdagar från att bild kopplats till order.

Kom igång

Du behöver ett Validoo-konto med avtalet Validoo Supplier. När du väl har ett konto kan du beställa de kvalitetstjänster som ditt företag behöver bäst.

Kvalitetssäkringsregler

Planogram hylla

Validoo Planogram

Validoo Planogram hjälper leverantörer och butiker effektivisera försäljningen genom planering av den digitala butikshyllan.