Säljer du djurmat, kosttillskott, alkoholhaltiga drycker eller produkter som marknadsförs online och via e-handel?

E-commerce
Sökoptimering och produktbeskrivning är några efterlängtade nyheter för dig som säljer produkter online

Nästa version av GS1:s standard för artikelinformation innehåller nära 30 nya fält som innebär att kunder till Validoo kan skapa effektivare flöden och nå konsumenter med bättre och mer detaljerad produktinformation.

Uppdateringen (version 3.1.2) sker den 7 november 2016 och innebär att nya fält för djurmat, kosttillskott, alkohol och e-handel läggs till i standarden.

Uppdatering (3.1.2) innehåller:

  • Nya fält och kodlistor för djurmat (EU-förordning 767/2009)
  • Nya fält för alkoholhaltiga drycker
  • Nya fält för kosttillskott
  • Nya fält för optimering av e-handel: Sökmotorsoptimering och produktbeskrivningar
  • Logistiklösning för att hantera plattformshöjder för olika palltyper
  • Fler termer för hantering av komponenter
  • Publikt GLN

Nyttan för dig som leverantör

Bättre sökträffar online

För dig som säljer online, innebär uppgraderingen nya fält för sökordsoptimering av e-handel (T4204 Sökbegrepp E-handel), vilket ger konsumenten bättre sökträffar, både vid internsökningar på e-handelssiten och även via sökmotorer som t.ex. Google (beroende på sajtens inställningar). De nya fälten gynnar både leverantörer och mottagare i Validoo som effektivare kan driva trafik till sina webbshopar samt direktpublicera leverantörernas beskrivningar om produkterna istället för att jobba fram egna beskrivningar.

Publikt GLN: Skicka artikelinformation publikt

Nu slipper du skicka om din artikelinformation. Utöver nya fält i standarden, innebär uppgraderingen även möjligheten att via ditt system (för digital produktinformation) masspublicera din artikelinformation till alla dina mottagare (inklusive Validoo Q-lab), genom ett publikt GLN. Publika GLN (GS1-lokaliseringsnummer) gäller inom Sverige och hjälper dig säkerställa att alla dina mottagare alltid har den tillgång till den mest aktuella artikelinformationen. Följande GLN ska användas för att skicka publikt:
CommunityGLN: GLN 7300029999938

Nya fält för att sälja djurfoder online

Kommande uppgradering är positiv för dig som säljer djurmat online. Alla nya fält och kodlistor (bland annat fodertyp) är med bakgrund av skärpt lagstiftning för märkning av djurmat (enligt EU-förordning 767/2009). Uppgraderingen innebär att konsumenter får en högre livsmedelssäkerhet och tydligare information om innehållet i förpackningen.

Effektivare flödeskontroll för alkoholhaltiga drycker

Nya fält har lagts till som ger information om en produkts årgång och dess lokala ursprung (fritextfält). Det finns även möjlighet att kunna ange distributör, vilket ger mottagarkunder i Validoo bättre kontroll över sina flöden. Uppgraderingen innehåller koder som möjliggör för leverantörer att kunna skicka Artikelinformation enligt Systembolagets kravspecifikation.
Tillsammans med Systembolaget och företag inom Foodservice, har GS1 tagit fram en handledning som specifikt rör Artikelinformation för alkoholhaltiga drycker. I handledningen finns bland annat de nya koder som införs i och med novemberuppgraderingen.

Komponenter

chokladask

Utöver nya fält tillkommer nyheten komponenter som är ett från GS1 rekommenderat sätt att i artikelinformationen redovisa de olika komponenter (utan GTIN) som ingår förpackningen. Till exempel en chokladask med olika sorter choklad, där varje sort specificeras på förpackningen.

Genom att använda komponenter får du hjälp att beskriva varje sort för sig. Mer information kommer snart om hur detta kommer tillämpas i Validoo Q-lab. Ta kontakt med din systemleverantör vid frågor om när komponentinformation kan skapas och skickas. Likaledes ta kontakt med köpare/kunder som tar emot din information angående när de är redo att ta emot komponentinformationen.

Sorterad under: Nyheter