Innehåll

Om Validoo
Möjligheter med Validoo
Tjänster för retailers
Validoo Item
Validoo MediaStore
Validoo Q-lab
Vilka använder Validoos tjänster?
Kom igång med Validoo

Om Validoo

Du som retailer, grossist eller e-handlare vill kunna lita på att all produktdata och bilder du tar emot från dina leverantörer är uppdaterad och följer GS1:s standard för artikelinformation.

Det kan du göra genom att bli kund till Validoo. I vår databas kan du hämta kvalitetssäkrad artikelinformation och bilder om hundratusentals produkter.

335 712
produkter i databasen
70 063
unika GTIN med bilder
2 487
kunder i Sverige

Möjligheter med Validoo

För dig som är mottagare av information

  • Du får digital information om produkter och bilder i samma flöde.
  • Du tar emot autovaliderad artikelinformation på ett och samma sätt från tusentals olika leverantörer.
  • Du kan vara trygg i att artikelinformationen från leverantören följer GS1:s globala standard.
  • Bättre försäljning i alla kanaler med Validoo MediaStore som förmedlar kvalitetskontrollerade bilder och information om konsumentartiklar.
  • Bättre logistik, planering och transporter med validering i Validoo Item.
  • Manuell kontroll i Validoo Q-lab ger dig hög produktdatakvalitet genom att säkerställa matchning mellan digital information och fysiskt varuprov.

Tjänster för retailers och andra mottagare


Validoo Item

Validoo Item

Validoo Item är vår stora bastjänst för autovaliderad artikelinformation. Med en prenumeration på Validoo Item får du tillgång till komplett automatiskt validerad artikelinformation från dina leverantörer i ett och samma flöde.

Komplett information

Informationen innehåller all artikelinformation leverantören registrerat på konsument-, detaljist- och pallnivå. Det finns över 300 000 artiklar publicerade i Validoo Item. Artikelinformationen följer GS1:s standard.

Prenumerera på artikelinformation

Du tar del av informationen genom att aktivera prenumerationer på de leverantörer (GLN) du är intresserad av och ber sedan leverantören skicka artikelinformationen till dig. I och med att leverantören adresserar dig kan du ta del av informationen redan innan produkten är lanserad. Tjänsten Validoo Item används av många i lanseringsprocessen.

Artikelinformation från utländska leverantörer

Utöver svenska leverantörer har du även möjlighet att ta emot artikelinformation från utländska leverantörer anslutna till andra datapooler inom GDSN (Global Data Synchronization Network). I den tekniska handledningen för artikelinformation kan du ta reda på vilka termer som finns och vilka fält du önskar använda.

Mer om Validoo Item

arrow_forwardTjänstebeskrivning


Validoo MediaStore

Validoo MediaStore

Tjänsten Validoo Mediastore ger dig tillgång till all artikelinformation på konsumentnivå och även på tillhörande produktbilder.

Ett flöde till alla säljkanaler

I Validoo MediaStore lagras och delas den digitala produktinformation som möter konsumenten i dina säljkanaler. Här får retailers, grossister och andra mottagare en mediebank med produktbilder kopplade till rätt produktinformation – allt i ett och samma flöde.

Produktdata- och bildbank

Vår produktdata- och bildbank förmedlar kvalitetssäkrad information om konsumentartiklar. Här kan du prenumerera på bilder och artikelinformation om produkter inom dagligvaruhandel, foodservice och apotek.

Kvalitetssäkrade produktbilder

Prenumerera på kvalitetssäkrade produktbilder för marknad och planogram kopplade till viss artikelinformation i Validoo Item. Innan bilden delas har den kontrollerats manuellt i enlighet med branschens kvalitetssäkringsregler.

Mer om Validoo MediaStore

arrow_forwardTjänstebeskrivning


Validoo Q-lab

Validoo Q-lab

Även om informationen som automatiskt validerats i Validoo Item är logiskt rätt kan det visa sig att den inte stämmer överens till hundra procent med varuprovet.

En bra kontrollstation

Enda sättet att vara säker på att artikelinformationen stämmer är att jämföra den mot det fysiska varuprovet. Tjänsten Validoo Q-lab hjälper till att matcha den digitala informationen med den verkliga förpackningen. Här sker en manuell kontroll av 70 termer i den artikelinformation som är publicerad i Validoo Item.

Artikel- och livsmedelsdata

Validoo Q-lab kvalitetssäkrar viktiga termer i artikelinformationen och återkopplar med ett resultat av granskningen. För de produkter där det är relevant kollar Validoo Q-lab även om livsmedelsinformationen stämmer överens med varuprovet.

Tjänster som samverkar

Efter återkoppling har leverantören möjlighet att justera eventuella fel för att säkerställa att artikelinformationen stämmer. För att ta del av resultaten i Validoo Q-lab måste du vara prenumerant på Validoo Item, tjänsten med vilken leverantören tidigare har skickat dig artikelinformationen.

Mer om Validoo Q-lab

arrow_forwardTjänstebeskrivning

Hur många leverantörer använder Validoos tjänster?

Det är cirka 2 500 leverantörer som i nuläget använder våra tjänster. Nya leverantörer tillkommer varje dag. I kundlistorna kan du enkelt se om leverantörer du är intresserad av är anslutna till Validoo.

Kundlistor med anslutna leverantörer

Använd kontaktformuläret längst ner på sidan om du behöver vår hjälp med hur du ska hitta och kontakta leverantörer som inte är anslutna till Validoo än.


Kom igång med Validoo

Resan till en kvalitetssäkrad tillvaro

  • Först kontrollerar du att det finns ett GS1 Företagsprefix (nummerserie) för ditt företag. Du som abonnerar på GS1 Företagsprefix har automatiskt ett lokaliseringsnummer (GLN) för att identifiera dig som köpare i Validoo.
  • Beställ ett GS1 Företagsprefix av GS1 Sweden om du inte redan har det.
  • Använd formuläret för att kontakta oss angående den tjänst du är intresserad av. Vi hjälper dig komma igång och teckna avtal.
  • När du tecknat avtal tar du hjälp av anslutningsguiden för att komma igång.

Fördjupning

question_answerSupport