Snart kommer en ny regel i våra riktlinjer och kvalitetssäkringsregler för produktbilder. Den nya regeln gäller kontroll av att MRHI-bilder och börjar gälla den från den 3 juni.

Den mobila shoppern missar ofta text och element i vanliga produktbilder och väljer därför fel produkt avseende attributen varumärke, variant, produkttyp och storlek. Mobile Ready Hero Images (MRHI) är produktbilder för marknadsföring anpassade för att visas på mobiler och små skärmar.

Mottagarna inom e-commerce behöver säkerställa att de bilder som används på svenska marknaden följer riktlinjerna som man gemensamt kommit överens om. Dessa riktlinjer tas fram gemensamt av GS1 Swedens användare och finns beskrivna i dokumentet riktlinjer och kvalitetssäkringsregler för produktbilder. Den nya regeln gäller kontroll av att MRHI-bilder följer dessa riktlinjer.

Se kommande riktlinjer

Ny regel

Publicerat: 2019-05-03
Börjar gälla: 2019-06-03

Regel Regelbeskrivning (vad) Bildgranskning (hur) Resultat NOK text
737041 Symboler, loggor och information (text) får ej förekomma off pack. Förstärkta symboler får ej förekomma. Manuell granskning OK/NOK Bilden uppfyller inte kraven för MRHI.

Sorterad under: Uppdateringar