För att möta kundernas behov av tidseffektiva och användarvändliga tjänster, lanserar GS1 Sweden en ny framtidssäkrad IT-plattform för Validoo Item och MediaStore. Hög prestanda, bättre kundupplevelse och stabil drift är målsättningar inför utrullning den 3 juni 2019.

Branscher som hanterar digital produktinformation kommer snart kunna logga in i morgondagens Validoo med fokus på tidsbesparande och automatiserade lösningar som förenklar kundernas affärer och informationsflöden.

Henrik Lundin
Henrik Lundin, CTO hos GS1 Sweden

Våra kunder efterfrågar snabbhet, stabilitet och enkelhet när de ska hantera artikelinformation och bilder. Därför har vi utvecklat en plattform med hög prestanda, modern arkitektur, bättre funktionalitet och fokus på användarupplevelsen.

– Henrik Lundin

Chief Technical Officer, GS1 Sweden

Första sjösättningen redan i hamn

Inmatningssystemet Validoo DataEntry lanserades under januari

Den första delen av Validoos IT-plattform rullades ut under januari 2019 då  användare av inmatningssystemet Validoo DataEntry fick en ny och mer kraftfull version. I det nya användargränssnittet kan leverantören på ett helt nytt sätt hantera och överblicka artikelinformationen för alla nivåer i leveranskedjan. Tjänsten har fått positiv respons från användarna som nu kan skapa artikelinformation betydligt snabbare än i tidigare version.

Ett modernt gränssnitt – hundratals nya möjligheter

Lanseringen innehåller en uppgraderad version av tjänsterna Validoo Item och MediaStore som hjälper användaren kvalitetssäkra, hantera och dela produktinformation och bilder. Med det nya gränssnittet skapas en central produktdatabank som gör det enklare för affärspartners att dela information om produkter enligt GS1-standard som är det gemensamma affärsspråket.

Malin Gustavsson
Malin Gustavsson, CPO hos GS1 Sweden

Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda våra kunder en modern tjänst med smarta, tidsbesparande funktioner som gör informationshantering enklare än någonsin. Lanseringen är dessutom bara början på vår nya satsning. Planen är att löpande lägga till fler värdeskapande funktioner för våra användare.

– Malin Gustavsson

Chief Product Officer, GS1 Sweden

Det här är nya Validoo

  • Central produktdatabank för digital information och bilder
  • Ordersystem för kvalitetssäkring av bild och data
  • Funktionell gränssnittsdesign utvecklad för och med användarna
  • Enkel och säker hantering av produktdata
  • Driftsäkert system med hög prestanda
  • Inbyggd regelkontroll av data och bilder
  • Automatisering av arbetsmoment
  • Modern och skalbar IT-arkitektur

Tidsbesparande, enkelt och användarvänligt

Utvecklat för och tillsammans med Validoos användare

Det nya gränssnittet ger leverantörer bättre effektivitet och kontroll över hela sitt digitala sortiment. På andra sidan staketet finns retailers och andra mottagare som kommer spara tid med enkel och automatiserad åtkomst till leverantörernas produktdata och bilder.

Tjänsterna har designats för att snabba upp go-to-market vid produktlanseringar och flera Validoo-användare har varit med i testfasen för att säkra funktion och användarvänlighet.

Lansering och stängningstider

Nya Validoo lanseras till marknaden den 3 juni klockan 13:00. Nuvarande version av Validoo stängs den 29 maj klockan 17:00 och datamigreringen kommer pågå under himmelfärdshelgen, för att minimera påverkan för Validoos användare.

ECR-kategorier som påverkas

Mer om nedtider för Validoo samt vilka 11 ECR-kategorier som behöver bli klara innan den 29 maj har vi skrivit om i ett blogginlägg som du kan läsa här.

Aktuell driftinformation och planerade stängningstider hittar du alltid på vår sida för driftinformation.

Sorterad under: Nyheter