Validoo Crash Course är kostnadsfria seminarier där du skaffar dig kunskap om de olika tjänsterna, byter erfarenheter och får frågor besvarade.

Nyligen hölls ett seminarium där 35 deltagare fick både en allmän genomgång av hela Validoo, samt djupare genomgång av Validoo Q-lab respektive Validoo MediaStore.

Joseph Bautista
Joseph Bautista, Svenska LantChips

Svenska LantChips använder sig av Validoos alla tre tjänster, digital produktinformation (Validoo Item), bildhantering och fotografering (Validoo MediaStore), och manuell kontroll (Validoo Q-lab). Joseph Bautista är försäljnings- och marknadschef på Svenska LantChips. Han har precis gått igenom det övergripande seminariet om Validoo och är —nöjd.

– Jag har gått på seminariet tillsammans med en kollega och eftersom vi är en liten organisation där alla kan behöva göra allt så försöker vi sprida kunskapen om Validoo. Jag har dessutom en hel del kundkontakt och då är det bra att förstå alla delar av Validoo.

Svenska LantChips kunder finns både inom foodservice och dagligvaruhandeln. Joseph Bautista ser bara fördelar med den struktur som Validoo tillför.

När arbetet väl är gjort ger det en mycket enklare hantering av produkterna.

— Joseph Bautista, Svenska LantChips

– Visst är det en del arbete när nya produkter ska läggas in i systemet, men när det arbetet väl är gjort ger det en mycket enklare hantering av produkterna. Är det något som känns svårt så tycker jag att det går lätt att få support från Validoo.

Karin Österberg arbetar på Färskvaruhuset i Kungälv. Företaget levererar kött, fågel, chark och delikatessvaror över hela Sverige. Några av de större kunderna är ICA och Axfood. Färskvaruhuset använder också alla Validoos tjänster, men Q-lab har man precis börjat använda så seminariet var bra tajmat.

– Våra stora kunder använder sig av Validoo Q-lab och därför känns det naturligt för oss att också göra det. Tjänsten underlättar men vi har också många leverantörer globalt som inte använder detta, vilket vi hade önskat.

Passar både nya och erfarna användare

Mischa Danofsky är kundkoordinator på GS1 Sweden och jobbar med att hjälpa kunderna att kunna arbeta så smidigt som möjligt med GS1:s standarder. Han är också ansvarig för GS1/Validoos utbildningar och seminarier.

Mischa Danofsky
Mischa Danofsky, GS1 Sweden

– Våra enkäter visar att seminarierna är väldigt uppskattade. Många upplever att de ger dem verktyg för att klara av att hantera systemen och att det är ett bra tillfälle att lufta problem. Seminarierna är ett bra sätt att lära sig undvika olika fallgropar som man annars lätt kan hamna i, säger han.

Blandningen på dagens seminariedeltagare är stor, bland annat medverkar Scan, Carolines kök, Axfood, Philips, Gray’s American Store, Danone och Menigo.

Seminarierna passar både om man är ny användare av Validoo och om man har behov av lite repetition. Dels ingår en kort övergripande information om GS1 och Validoo men mest tid läggs på hur man praktiskt arbetar med tjänsterna Validoo Q-lab och Validoo MediaStore.

Tjänsterna uppdateras kontinuerligt och under våren 2015 genomfördes flera förbättringar. Det är en viktig anledning till att regelbundet uppdatera sig via seminarierna, menar Mischa Danofsky.

– Till exempel introducerade vi två nyheter inom produktfotografering, Expressfoto 48H och Kvalitetssäkring bild PLUS, i Validoo MediaStore. Syftet är bland annat att erbjuda snabbare fotografering och en enklare hantering och redigering av bilder.

Mischa Danofsky rekommenderar de som jobbar med Validoo att gå på seminarierna regelbundet.

– Det krävs en hel del kunskap för att kunna använda systemen rätt, därför är det bra med en liten uppfräschning då och då. Som ny användare behöver man baskunskaper för att hantera alla delar och då är seminarierna en perfekt start.

Sorterad under: Nyheter