1
Första steget är att skaffa ett Validoo-konto. Det måste du alltid ha för att kunna använda våra tjänster.
2
Andra steget är att välja system för att fylla i artikelinformation. Det finns flera på marknaden att välja bland.
3
Tredje steget är att signa ett avtal för tjänsten Validoo Supplier för att få din artikelinformation validerad.

Vad är Validoo?

Validoo hjälper dig att dela bilder och information om dina produkter. Och att säkerställa datakvalitet på ditt digitala produktsortiment.

Tjänsterna ingår i GS1 Sweden AB som tillsammans med sina kunder sätter standarden för produkt- och bildinformation i Sverige. En gemensam standard underlättar för alla som jobbar med masterdata, bilder, försäljning, lager- och logistik.

arrow_forwardLäs mer

Om produktdatabasen

Validoo har Sveriges största databas innehållandes 330 000 produkter med artikelinformation enligt GS1-standard.

Över 3 000 leverantörer använder databasen för att dela validerad artikelinformation med nära 70 anslutna mottagare inom dagligvaruhandel, apotek, Systembolaget och Foodservice.

Med hjälp av Validoo kan de som tar emot produktdata och bilder vara säkra på att informationen om produkterna stämmer.

Tjänster för leverantörer

Validoos tjänster är bra för dina affärer. För svenska leverantörer inom dagligvarubranschen innebär tjänsterna 2,5 miljarder kr (1,3 %) i ökade intäkter och 1,5 miljarder kr (2–5 %) i minskade kostnader per år.

Källa: Accenture, GS1 value proposition for FMCG suppliers, 2016.

Validoo Supplier

För att lägga in produkter i databasen, och dela artikelinformation med dina mottagare, behöver antingen en anslutning eller ett system för att fylla i uppgifterna om din produkt. Du behöver också bastjänsten Validoo Supplier för att validera artikelinformationen innan den delas vidare.

Nu består ju produkter inte bara av artikelinformation i textform, utan också av bilder som i hög grad bidrar till försäljning. Därför finns Validoo här och hjälper dig att dela även kvalitetssäkrade produktbilder med dina mottagare.

Fakta Validoo Supplier

  • Automatisk validering av din artikel- och logistikinformation.
  • Delning till alla dina säljkanaler i ett och samma flöde.
  • Datapool som möjliggör att dela information till retailers på andra marknader.
  • Följer GS1:s branschgemensamma standard för artikelinformation.
  • Online mediabibliotek för produktinformation och bilder.
  • Kvalitetssäkrade produktbilder enligt GS1-standard
  • Ordersystem för beställning av kvalitetssäkring och bildproduktion
  • Webbaserat, modernt och användarvänligt gränssnitt

arrow_forwardOm Validoo Supplier

Här visas artikelinformation och bilder

Information och bilder från Validoo publiceras på en mängd platser och ytor längs hela dagligvaruflödet. Några exempel på det ser du här.

Testbild för grid
På etiketter i butik.
Vid scanning.
Priser vid lösvikt.
E-handel och reklam.
På förpackningar.
Vid beställningar.

Inför säljstart

Din artikelinformation behöver vara validerad och kvalitetssäkrad i god tid inför säljstart. Dagligvaruhandeln, servicehandeln och apoteksmarknaden gör sortimentsrevideringar uppdelade i olika tidsfönster. Här är det bra om du kliver i startblocken.

Vilka lanseringsveckor gäller för din kategori?

open_in_newECR Tidsfönster

Kvalitetssäkring

Kvalitetssäkring av artikelinformation

Validoo kvalitetssäkrar artikelinformation genom att manuellt jämföra digital produktdata med ett inskickat fysiskt varuprov, en prototyp eller ett tryckoriginal. Erfarna specialister kontrollerar din digitala produktdatakvalitet och berättar om den håller eller ifall du behöver göra justeringar.

Retailers inom dagligvarubranschen behöver oftast den manuellt kvalitetssäkrade informationen senast sju veckor innan produkten ska lanseras. Men det kan variera beroende på vilket ECR Tidsfönster det gäller.

Om du inte väljer att fotografera dina produkter hos oss, kan du ladda upp dina befintliga produktbilder för kvalitetssäkring. Men det här med bilder kan vara rätt knepigt att få till. Därför kan du tjäna på att sätta bilderna i händerna på våra professionella redigerare.

Kreativa tjänster

Som komplement till våra bastjänster har vi också en mängd kreativa tjänster som hanteras av vår egen fotostudio. Men det kan du återkomma till så snart du kommit igång med att publicera din artikelinformation.

Fotostudio för leverantörer
Du kan använda dina befintliga bilder i Validoo. Eller så fotograferar vi bilderna åt dig och ser till att boosta din försäljning.

Vad händer nu?

Tack för att du läste ända hit. Det vore roligt att få välkomna dig som kund till oss. Det första du ska göra är alltså att skaffa ett Validoo-konto. Har du frågor är det bara att kontakta oss.