Quality Assurance

What is Quality Assurance?

Produkt- och bildinformation publiceras på en mängd platser och ytor längs produktens resa i handelsflödet. Produkter har massor att berätta om sig själva.

Kvalitetssäkring är nödvändigt för att hålla en hög och jämn nivå på din och branschens produktdata. Det tjänar både konsumenter och handlare på. Ja, hela samhället faktiskt.

Men det sker inte av sig självt. En del av arbetet med kvalitetssäkring av artikelinformation är den manuella kvalitetskontrollen av fysiska varuprov.

Till exempel kontrolleras att

mått,
märkning, (t ex KRAV, FSC)
klassificering,
förpackningstyp,
förvaringstemperatur,
databärartyp (streckkod),
ingrediensförteckning,
näringsvärden och
faroangivelser

är korrekta och att information på produkt och förpackning stämmer överens. Totalt rör det sig om 70 olika termer som ska följa GS1:s standard för artikelinformation.

Produktdatakvalitet är en sak, bilddatakvalitet en annan. Även bilder behöver kvalitetssäkras. Det betyder att bilderna ska ha tillräckligt hög kvalitet, innehålla rätt artikel­information och att produktfotograferingen är professionellt genomförd.

Tjänster för kvalitetssäkring

Som tur är finns det tjänster som hjälper dig med allt det här.

Validoo Q-lab är vår tjänst för manuell kvalitetskontroll. Testerna visar om din produktdatakvalitet håller måttet. Om inte hjälper vi dig med en tydlig lista över åtgärder.

Validoo MediaStore är vår tjänst för att publicera rätt kvalitet på produktbilder. Håller bilderna tillräckligt hög kvalitetsnivå, och har rätt artikelinformation, publiceras de och blir tillgängliga för retailers och andra mottagare i Validoo MediaStore.

Komma igång

Du måste ha ett Validoo-konto för att använda Validoo Q-lab och Validoo MediaStore. När du väl har ett konto kan du shoppa de tjänster som ditt företag behöver bäst.

Frågor och svar om kvalitetssäkring

Kom igång med Validoo Q-lab
Kom igång med Validoo MediaStore

Planogram hylla

Validoo Planogram

Om Validoo Planogram Validoo Planogram helps suppliers and stores to streamline sales through careful planning…

Validoo MediaStore

Validoo MediaStore

Media service that stores and shares accurate product images to all your sales channels.

Validoo Q-lab

Validoo Q-lab

Manual control service to match physical product with packaging information.