Validoo MediaStore

Vi hjälper dig att skapa bilder av hög kvalitet. Låt oss fotografera, redigera, kvalitetssäkra, lagra och dela din bilder med dina mottagare. På så sätt kan bilderna enkelt användas i alla led i värdekedjan fram till konsument.

Se vårt utbud

 • Fotografering
  Produktfotografering

  I Produktfotografering (ordinarie), samt Produktfotografering Express 48H, ingår följande:

  • En marknadsbild
  • En till tre planogrambilder (vinklar), beroende på förpackningstyp. Dessa bilder används för hyllplanering i butik.

  Vid fotografering ingår alltid retuschering, kvalitetssäkring samt uppladdning, av bilderna. Fotograferingen i studion utförs alltid av erfarna fotografer med avancerad fotografisk utrustning samt ljussättning. Läs mer här.

  Produktfotografering för Foodservice

  Syftet med den här typen av produktfotografering är att förenkla samt förtydliga försäljning och beställning online inom Foodservice. Vi gör allt vi kan för att åskådliggöra produkterna på bästa möjliga sätt, i enighet med mottagarnas önskemål och kvalitetskrav. Läs mer här.

  I fotografering för Foodservice ingår följande:

  • Produktbild ur sin förpackning, en marknadsbild för både webb och marknadsföring. Vi gör ett enkelt upplägg med produkten ur sin förpackning. Med hjälp av väl vald ljussättning samt noggrann placering av exempelvis hallon i en skål, gör vi vårt yttersta för att åskådliggöra varje produkt på bästa tänkbara sätt vid fotograferingen.
  • Produktbild i sin förpackning, en webbild. Bild på ytterförpackning eller innerpåse för igenkänning vid beställning i webbutiker. Begränsat retuscharbete inklusive friläggning mot vit bakgrund.
  Produktfotografering för Norge

  Produktfotografering för den norska marknaden skiljer sig från vår ordinarie produktfotografering för Sverige. Vi följer de norska bildtekniska kraven, samt specifikationer för vinklar. 

  Antalet bilder samt typ av bild beror på typ av produkt och förpackning:

  • En tvåsidig konsumentartikel (påse, max 2,5 cm djup) − En marknadsbild, en planogrambild
  • En multisidig konsumentartikel − Fyra marknadsbilder, två planogrambilder
  • En cylinderformad konsumentartikel − Två marknadsbilder, två planogrambilder
  • En ytterförpackning, icke-konsumentartikel − Tre planogrambilder

  Läs mer här.

  Offertförfrågan

  – Vi utformar gärna specialuppdrag inom fotografering och retuschering efter era önskemål. Skicka en förfrågan till oss.

  Läs mer samt se våra avgifter här.

 • 3D/CGI

  Med den senaste 3D-tekniken skapas fotorealistiskt bildmaterial av högsta kvalitet. Den nya tekniken erbjuder oändliga möjligheter att kombinera befintligt med obefintligt till att skapa datorgenerade bilder, Computer Generated Images, med fotokänsla. CGI är räddningen för dig som inte har ett varuprov att fotografera. Med CGI slipper du nämligen att skicka in ett fysiskt varuprov för fotografering. Vi strävar alltid efter att skapa verklighetstrogna bilder.

  Läs mer om hur det går till här.

  Skicka din offertförfrågan till offert@gs1.se.

 • Kvalitetssäkring av bilder

  Vid hantering och kvalitetssäkring av produktbilder kan du ladda upp marknads- och planogrambilder. Är de av hög kvalitet och innehåller rätt produktinformation publiceras bilderna och blir tillgängliga för mottagarna i Validoo MediaStore. Om en bild inte godkänns måste du ladda upp en ny bild, alternativt beställa redigering av bilden.

  I Kvalitetssäkring bild PLUS ingår redigering. Läs mer om bildregler under Riktlinjer och kvalitetssäkringsregler. Ledtiden är som längst fem dagar.

  Läs mer samt se våra avgifter här.

 • Validoo Planograminformation

  Validoo MediaStore har även en tjänst för planograminformation. Med ett planogramavtal kan du som leverantör söka samt ladda ner alla leverantörers planogrambilder och all artikelinformation som finns i Validoo MediaStore.

  Se våra avgifter här.

 • Årlig serviceavgift

  Den årliga serviceavgiften styrs av antalet GTIN med bilder. Det första årets avgift bestäms av antalet återstående månader på året. Vid avtalstecknande i exempelvis juli månad halveras den första årliga serviceavgiften.

  Läs mer samt se våra avgifter här.

Bli kund till Validoo MediaStore

Som kund till Validoo kan du vara trygg med att dina produktbilder håller högsta klass. Vi kan allt om produktfotografering, kolla in vår studio. En förutsättning för att kunna teckna avtal är att ni är kund till Validoo Item eller annan datapool inom GDSN.

 

Till MyValidoo

Tjänstebeskrivning & avtal

Tjänstebeskrivningen beskriver vilka regelverk och standarder som Validoo MediaStore baseras på, vad som krävs för att bli kund till tjänsten samt hur tjänsten används.