Om oss

Validoo AB är ett helägt dotterbolag till GS1 Sweden AB.

Validoo tillhandahåller tjänster som ökar effektiviteten i värdekedjan för leverantörer och mottagare inom dagligvarubranschen, Foodservice och apoteksmarknaden. Validoo skapar trygghet för konsumenter genom korrekt digital produkt- och bildinformation. Kunder till Validoo betalar marknadsmässiga priser för de tjänster som Validoo erbjuder och överskottet återinvesteras i tjänsterna.

Adam förklarar

Här låter vi vår kundkoordinator Adam Kristiansson på prick två minuter förklara vad Validoo hjälper dig som kund med, och hur det hela hänger ihop.

Spela film

Våra tjänster tas fram av kunder för kunder

Våra tjänster utvecklas och förbättras kontinuerligt av de som faktiskt använder dem – leverantörerna och mottagarna själva.
Tack vare erfarenhet och råd från olika branscher kan vi ständigt utveckla våra tjänster ytterligare för att möta kundernas behov. Kunskapen samlas in genom representanter som samarbetar med Validoo i olika referensgrupper.

 

Referensgruppsdeltagarna följer tre regler:

 1. Deltagarna är där av fri vilja.
 2. Deltagarna diskuterar inte priser, uppdelning av kunder, bojkotter eller marknadsandelar.
 3. Deltagarna beslutar själva och oberoende av andra om GS1:s standarder ska följas.

 

Läs mer om referensgrupper

 

Vill du också bidra med din erfarenhet i våra referensgrupper?

Anmäl ditt intresse genom att kontakta oss

Så fungerar våra tjänster

Vi hjälper den digitala produktinformationen och dina bilder ända fram till konsumenten. Rätt information betyder ökad trygghet och bättre affärer för alla i värdekedjan.

Våra tjänster samlar och överför all information mellan leverantörer och mottagare i ett samordnat, förenklat och standardiserat flöde. Det kan dels vara information om varorna såsom produktblad, marknadsföringsmaterial och hyllplanering. Men också information för butiken och logistiken.

 

 • Validoo Item
  Kontroll, lagring och distribution av produktinformation
 • Validoo Q-lab
  Manuell kvalitetssäkring av produktinformation
 • Validoo MediaStore
  Fotografering, bildhantering, lagring och distribution av produktbilder
 • Möjliggör datakvalitet, flödeseffektivitet och konsumenttrygghet
 • Bäst i Sverige på kvalitetshöjning av digital produktinformation & bilder
 • Bäst i Sverige på att samla partner inom en bransch
 • Ett nätverk av experter som ytterligare hjälper kunderna

Fördelarna är många

När flera använder och kontinuerligt förbättrar våra tjänster skapas många fördelar. Leverantörer och mottagare får ett gemensamt system med ordning och reda, där alla följer samma regler och talar samma språk. På så sätt blir informationsflödet snabbt, effektivt och systematiserat.

 

Oavsett om du är leverantör eller arbetar inom handeln bidrar våra tjänster till att höja kvalitetskontrollen, minska administrationsbördan och sänka kostnaderna, såväl de dolda som de synliga.

 

Som leverantör behöver du bara ange samma information en gång, även om den ska till ett stort antal mottagare. Som mottagare får du information som är standardiserad och stöpt i samma form och dessutom kvalitetsgranskad, oavsett leverantör.

Detta är Validoo

Vi hjälper den digitala produktinformationen och dina bilder ända fram till konsumenten. Rätt information betyder ökad trygghet och bättre affärer för alla i värdekedjan.